Etusivu Ajankohtaista Sukuseura Facebook Sukutuotteet Yhteystiedot Kuvagalleria

Kutsu

Sukulaiset ja sukuun kuuluvat lämpimästi tervetuloa viettämään sukujuhlaa lauantaina 15.7.2017.

Aloitamme juhlan kello 15.00 Simon hautausmaalta laskemalla kukkalaitteet Briitan ja Pekan haudoille.

Sieltä siirrymme juhlapaikalle Simoniemeen Ravintola Pappilan Pehtooriin, jossa nautimme päivällisen täytekakkukahvien kera.

Kustannusten kattamiseksi sukuneuvosto on päättänyt juhlien osallistumismaksuksi 30 euroa/henkilö, 4-12 –vuotiailta 15 euroa ja alle 4 v. veloituksetta.

Sukuseuran jäsen-/kannatusmaksun maksaneille osallistumismaksu on 25 euroa/henkilö ja 4-12 –vuotiailta 12,50 euroa/henkilö. Heille on lähetetty myös henkilökohtaiset kutsut.

Maksa osallistumismaksusi 7.7.2017 mennessä sukuseuran tilille:
Briitta ja Pekka Martimon sukuseura ry FI75 5427 0220 0267 22

Viestitietoon merkintä aikuisten lukumäärästä ja lapsiperheiltä maininta lapsien lukumäärästä, näin varmistetaan tarjoilujen riittävyys. Muuta ilmoittautumista ei tarvita.

Lisätietoa Ulla-Maijalta puh. 040 722 9880 tai sähköposti upuli57@hotmail.com

Ulla-Maijalle voit myös ilmoittaa esim. erityisruokavaliot.

Varaa aikaa myös illanviettoon sukulaisten parissa. Pääjuhlan jälkeen juhlaväellä on mahdollisuus jatkaa yhdessäoloa ja vaihtaa kuulumisia vaikkapa viinilasillisen ääressä Ravintola Pappilan Pehtoorissa.

Erillistä ilmoittautumista illanviettoon ei tarvita.

Sukutaulujen päivittämiseksi, pyydämme ystävällisesti perhekuntia ilmoittamaan tietoja Mikko Mäelle puh. 040 5799 421 tai sähköpostilla villehard85@gmail.com

Toivon sukuseuran puolesta mahdollisimman monen sukulaisen ja sukuun kuuluvan osallistuvan sukujuhlaamme.

Pj. Sauli

Hyvät sukuseuralaiset

Kotiseudullamme Simossa kulunut vuosi 2016 on ollut juhlan vuosi. Simon kunta on viettänyt monin eri tavoin 150 -vuotista juhlavuottaan. Varsinainen juhlapäivä oli 12. päivänä joulukuuta. Päivää kunta juhlisti juhlavaltuustolla koulukeskuksessa. Kokousta oli seuraamassa yleisön lisäksi koulun 9 - luokkalaiset. Oppilaat käyttäytyivät kokouksessa fiksusti ja antoivat ainakin ymmärtää olevansa kiinnostuneita asioista ja kokouksen kulusta. Tämän perusteellakin voidaan luottaa, että simolaiset nuoret täyttävät aikanaan meidän paikkamme ja vievät Simoa osaltaan eteenpäin. Juhlavaltuustossa palkittiin myös pitkäaikaisia työntekijöitä sekä muutamia luottamushenkilöitä pitkästä luottamustoimien hoitamisesta. Kotiseutumme luottamushenkilöt ovat vuosikymmenien saatossa hoitaneet kunnan asioita hyvin ja niin, että monista tiukoista ajoista huolimatta on selvitty, pystytty kehittämään kuntaa pienin askelin, terveys- ja sosiaalipalveluja sekä koulutoimintoja ym. nykyisiä kunnan tehtäviä. Vaikka nykymuotoinen Simon kunta vietti 150- vuotista juhlavuottaan hallinnon merkeissä, on pitäjä tietysti huomattavasti vanhempi. Olenhan sukujuhlissa kerrannut esi-isiemmekin historiaa aina 1600- luvulta lähtien ja aina sukumme on asunut Simossa. Simo kylänä tai paikkana on tainnut olla olemassa jo 1200- luvulta lähtien.

Simolla oli merkittävä asema myös itsenäisyyteen tähtäävissä tapahtumissa. Voidaan hyvin sanoa, että Simossa otettiin ratkaiseva askel, kun venäläiset santarmit kohtasivat jääkärit Maaninkajärven niittysaunalla 100 vuotta sitten 11.12.1916. Tapahtuma tunnetaan nimellä Simon kahakka, vaikka nyttemmin tapahtuma koetaan olleen taistelu. Olisiko kahakka nimenä ollut silloin vähättelevämpi ilmaus tapahtuneelle? Niittysaunalla 100 vuotta sitten ammuttiin ensimmäiset laukaukset Suomessa jääkäreiden ja santarmien välillä. Taistelussa Armas Lyytikäinen menetti henkensä, suoraan rintaan osuneessa laukauksessa. Venäläisille tuli tässä taistelussa selväksi, että Suomi tulee hakemaan itsenäisyyttään, vaikka aseiden kera.

Sunnuntaina 11.12.2016 vietimme jääkäreiden 100- vuotismuistojuhlaa Maaninkajärven niittysaunalla. Tilaisuus kuului Simo 150- juhlavuoden tapahtumiin. Kunta tarjosi linja-auto kyydityksen Simosta niittysaunalle. Tilaisuus oli hyvin lämminhenkinen, vaikka sattuikin kylmä (-25) pakkaspäivä. Väkeä oli silti saapunut juhlaan yli 100 henkilöä. Lohikeitto maistui ja puolustusvoimat toivat tervehdyksen lisäksi sotilaskodinauton, josta tarjoiltiin sitä kuuluisaa kahvia ja munkkia. Kyllä maistui! Yksi muistojuhlan kohokohta oli, kun kesällä Pahnilan museolla esitetystä Maaninkajärven taistelu- näytelmästä esitettiin lyhennetty kohtaus, oikeassa ja alkuperäisellä tapahtumapaikalla. Tämä näytelmäkohtaus jäi monen katselijan ja näyttelijän mieleen ikiajoiksi.

Vuonna 2017 on sitten aika viettää Martimon sukuseuran sukujuhlia. Onhan lisäksi juhlavuosi koko maassa. Suomi juhlii itsenäisyytensä 100- vuotisjuhlavuotta. Teemana tuleekin olemaan sukujuhlillamme itsenäisyys. Sukujuhlia vietetään Anteron, sukuseuramme perustajajäsenen, kunniajäsenen, pitkäaikaisen puheenjohtajamme 80- vuotissyntymäpäivänä 15. heinäkuuta 2017. Juhlapaikaksi olemme valinneet Pappilan Pehtoorin, missä olemme aiemminkin viettäneet ikimuistoisia sukujuhlia. Käytännön järjestelyistä ja tarkemmasta aikataulusta päätämme sukuneuvostossa kevään korvilla. Toivon kuitenkin sukulaisilta ja sukuun kuuluvilta juhlien ja ajankohdan tiedottamista, jotta saadaan mahdollisimman moni osallistumaan sukujuhlaan. Majoitusvarauksia kannattaa tiedustella jo hyvissä ajoin Ranta Pappilasta Ari ja Leena Hiltulalta. Sukujuhlia vietämme niin päivä- kuin iltatilaisuutena, joten majoitukselle on pitkämatkalaisilla ainakin tarvetta.

Tulevat vuodet 2017–18 tulee olemaan yhteiskunnassamme uudistamisen vuosia. Maakuntauudistus on työn alla, sosiaali- ja terveystoiminnat ovat myös siirtymässä kunnilta suuremmille hartioille, maailma muuttuu ja meidän on muututtava siinä mukana. Uskon kuitenkin, että muutos on hyväksi. Vanhaakin on hyvä säilyttää, niin kuin Martimon sukuseura. Näillä sanoilla toivotan sukuseuralaisille hyvää alkanutta sukujuhlavuotta.

Jumala siunatkoon kulkuamme.

Puheenjohtaja

Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Mennyt vuosi 2014 jää muistoihimme iloisten perhetapahtumien, mutta myös surujuhlien merkeissä. Kuluneena vuotena jouduimme saattamaan viimeiselle matkalle niin sukulaisia kuin sukuun kuuluviakin. Tämä kosketti raskaasti useampaa sukuhaaraa. Vaikka kesän sukujuhlissa monien keskustelujen aiheena on ollut vanhenevan väestön ikääntyminen ja voimien ehtyminen, koskettaa poisnukkuminen aina ja se tulee yllätyksenä. Sukuseuran perustajasukupolvea on yhä vähemmän enää keskuudessamme ja jokaisen matriarkan poislähtö on lopullista ja koskettavaa. Eikä voi sanoa, etteikö heidän poismenoillaan olisi merkitystä myös sukuseuran toiminnalle tulevaisuudessa. Saadaanko me nuoremmat ilman heitä jatkossa sukujuhlista luotua yhtä lämminhenkistä ja yhteenkuuluvaa tilaisuutta?
Olen kuitenkin ilolla pannut merkille vanhenevan väestön viestin meille nuoremmille. He viestittävät keskusteluillaan ja olemuksellaan martimolaisten yhteishenkeä ja -kuuluvuutta. Heillä kaikilla on läheisistä välittäminen ja huolenpitäminen itsestään selvää. Varmasti nuoruudessa tiiviisti asumisella, useamman sukupolven yhteisasumisella ja monesti myös vieraissa perheissä asumisella on ollut merkitystä. Huolehtiminen ja välittäminen on heille luonnollista. Tässä on meille nuoremmille viestiä, meillä olisi aidosti opettelemista. Yhteiskunta muuttuu, mutta sukuseuran ei tarvitse muuttua sen mukana. Toki haastetta siinä on, mutta tehdään työtä perinteiden ja sukuseuran eteen. Yhä kasvava kiire, suorittaminen ja tuloksiin velvoittava yhteiskunta, ovat suurin uhkakuva sille, että sukulaissuhteet ja niistä huolehtiminen jää taka-alalle. Me olemme kuitenkin nyt se vuorossa oleva sukupolvi, joka kasvattaa jatkajia sukuseuraamme. Mikäli teemme työmme hyvin ja saamme luotua lapsiimme saman yhteenkuuluvaisuuden hengen kuin perustajasukupolvella on ollut, on sukuseurallamme tulevaisuutta vielä pitkälle tulevaisuuteen.
Nyt olemme monessa sukuhaarassa uuden tilanteen edessä. Vanhenevista toinen puoliso saa jatkaa vielä elämän taivaltamista hetken matkaa eteenpäin, tuetaan ja muistetaan heitä jatkossa erityisesti. Elämään kuuluu syntyminen ja kuoleminen, mikä onkin luonnollista. Tämä väli on kuitenkin jokaisen omissa käsissä, kuinka me sen tahdomme käyttää. Hyvää Uutta Vuotta 2015 kaikille sukuun kuuluville ja Jumala siunatkoon kulkuamme.

puh.joht. Sauli
KUTSU

Sukulaiset ja sukuun kuuluvat lämpimästi tervetuloa viettämään sukujuhlaa lauantaina 12.7.2014.

Aloitamme juhlan kello 15.00 Simon hautausmaalta laskemalla kukkalaitteet Briitan ja Pekan haudoille.

Sieltä siirrymme juhlapaikalle ravintola Pappilan Pehtooriin (ent. Wanha Pappila), jossa nautimme juhlapäivällisen täytekakkukahvien kera.

Kustannusten kattamiseksi sukuneuvosto on päättänyt juhlien osallistumismaksuksi jäsenmaksun maksaneille 25 euroa/ henkilö, 4 – 12-vuotiailta 12,50 euroa ja alle 3v. veloituksetta. 

Muutoin maksu on 30 euroa/henkilö, 4 – 12-vuotiaat 15 euroa.

Juhlien osallistumismaksu tulee olla maksettuna 6.6.2014 mennessä sukuseuran tilille: Briitta ja Pekka Martimon sukuseura ry tili no: 542702-226722

Viestitietoon merkintä aikuisten lukumäärästä ja lapsiperheiltä maininta lapsien lukumäärästä, näin varmistetaan tarjoilujen riittävyys. Muuta ilmoittautumista ei tarvita.
Mikäli tarvitset erityisruokavaliota, ilmoita siitä Ulla-Maijalle puh. 040 722 9880 tai sähköisesti upuli57@hotmail.com

Pääjuhlan jälkeen juhlaväellä on mahdollista jäädä viettämään aikaa sukulaisten seurassa juhlapaikkaan. Ravintola on illalla auki ja mahdollisesti saamme tilaisuuden laulaa karaokea. Muuta varsinaista ohjelmaa illalle ei ole järjestetty, mutta katsotaan mitä hauskaa ilta tuo tullessaan.
Erillistä ilmoittautumista illanviettoon ei tarvita.

Jos tulee kysyttävää juhlasta tai muutoin vain, lähetä viestiä sähköpostitse toimisto@martimonsukuseura.fi

Toivon sukuseuran puolesta mahdollisimman monen sukulaisen ja sukuun kuuluvan osallistuvan juhlaamme.

Pj. Sauli
Hyvät sukuseuralaiset!

Näin se aika on taas hurahtanut pikaisesti. Kolme vuotta on kulunut edellisistä sukujuhlista. Ensi kesänä, tarkemmin 12. heinäkuuta 2014, on siis seuraavien sukujuhlien aika. Paikaksi sukuneuvosto on valinnut Simoniemessä vanhassa miljöössä kirkon läheisyydessä sijaitsevan entisen pappilan talon, jossa nykyisin toimii ravintola nimeltä Pappilan Pehtoori.
Kylämiljöö Simoniemessä on kulttuurihistoriallisesti arvokasta ja koko Lapinkin osalta niitä harvoja alueita missä voi vielä nähdä vivahteita entisaikojen elämänmenosta ja sen aikaista rykelmällistä kyläasutusta. Sota-aika säästi suuremmilta kolhuilta tämän alueen toisin kuin monet muut Lapissa olevat kylät, jotka joutuivat sodan ja hävityksen kohteeksi. Toivonkin, että sukujuhlille tulevat vieraat varaavat aikaa ja nauttivat sukujuhlien lisäksi myös tutustumalla esi-isiemme asuinsijoihin.
Ehkäpä jotakin sukulaistamme kiinnostaisi jossain vaiheessa niin paljon, että joskus vielä selviäisi jollakin tarkkuudella missä Bengtilän talo tarkalleen sijaitsi. Itseäni se ainakin on askarruttanut jo pidemmän aikaa. Bengtilähän oli aikoinaan niitä ensimmäisiä taloja Simossa ja tietenkin myös esi-isiemme ensimmäisiä asuinpaikkoja Simossa, jossa tulevat Martimot saivat alkunsa.
Kävelymatkan varteen mahtuvat myös kirkko ja kirkkomaa, jossa perinteisesti olemme sukuhautojen äärellä aloittaneet juhlamme laskemalla kukkalaitteet Briitan ja Pekan haudoille. Näin sukuneuvosto on juhlien aloituspaikaksi päättänyt myös tulevana kesänä. Ravintola Pappilan Pehtoori tarjoaa meille päivällistä, ja siellä pidämme myös sukujuhlamme.
Tulevaan ohjelmaan on vielä jokaisella mahdollisuus vaikuttaa. Ota rohkeasti yhteyttä sinulle tuttuun sukuneuvoston jäseneen, tai mikseipä oudompaankin ja kerro ajatuksistasi sukujuhlista. Mikä olisi tämänkertaisen sukujuhlamme teema? Mistä asioista tulevat sukujuhlat jäisivät kaikkien mieleen? Pohditaan yhdessä ajatusta ja kehitellään kaunis ja mieleenpainuva sukujuhla. Mitä kauniimpi ja elävämpi sukujuhlamme on, sitä pidemmälle se antaa myös mahdollisuuksia säilyttää ja pitää sukuseura eläväisenä myös tuleville sukupolville.

Hyvää kevään jatkoa toivotellen
pj. Sauli

j.k. Toukokuun lopussa lähetämme sukuseuran jäsenille kutsun sukujuhlaan.
Tervehdys sukuseuralaiset!

Aloin kirjoittamaan muutaman rivin ja ajatukseni pohdittavaksi. Nyt kun elämme sukujuhlien välivuosia, (seuraava 2014), olisiko halukkaita osallistumaan kesän aikana, esimerkiksi elokuussa, pieneen tapaamiseen?
Silloinhan lomakausi on jo lopuillaan ja kesän alussa lomaansa viettäneet haluaisivat jo varmaankin päästä irrottautumaan hetkeksi työn ääreltä. Kesän alku on ollut hyvin kylmä ja sateinen eikä 20 astetta ole ainakaan vielä Simojoki-varressa mennyt rikki niin miltä tuntuisi iltapäivä/ilta kauniissa tyynessä säässä viettää sukulaisien kanssa merellä laineiden liplatuksessa ilta-auringon laskiessa?
Oululines alkaa heinäkuun aikana tekemään Kemin sisäsatamasta päivä/iltaristeilyjä lähivesiin ja risteilyhinnatkin vaikuttivat sopivilta varmaan kaikkien kukkarolle. Tämä tapahtuma voitaisiin nimetä vaikka välikesän tapaamiseksi. Aluksella on alkutietojen perusteella tarjolla kaikkea niin pieneen kuin suurempaan nälkäänkin. Kyseessä olisi muutaman tunnin yhteisristeily muiden matkustajien kanssa. Kaikki huolehtisivat omista kustannuksista, joten mitään yhteistä ruokailua ei ole tarkoitus järjestää vaan jokainen nauttisi laivan palveluista tarpeensa mukaan, paitsi tietenkin maljannosto yhteiselle tapaamiselle.
Miettikää asiaa ja käykää keskusteluja myös vanhemman väestön edustajien kanssa olisiko heillä mahdollisuutta ja voimia osallistua yhteiseen välikesän tapaamiseen.
Mukavaa kesää kaikille!

pj. Sauli
HYVÄT SUKUSEURALAISET

Nyt kun ollaan kulkemassa jo hyvää matkaa jouluun, voidaan sanoa, etteivät ole veljiä vuodet ja syksyt keskenään. Viime syksyhän olikin heti lokakuulta lähtien talvinen, oli lunta ja pientä pakkasta ja muutenkin syksy oli hyvä ulkoilua ajatellen. Tämä syksy on sitten mennytkin niin, ettei kohta yhtenäkään päivänä ole voinut ulkona ilman sadetakkia liikkua ja on ollut niin pimeää. Onneksi nyt, kun joulukuu kunnonlailla kääntyi, saatiin vähän luntakin kaunistamaan luontoa.
Kesän 2011 sukujuhlilla valittiin uusi sukuneuvosto ja vähän uudistettuna niin, että kaikille valittiin myös henkilökohtainen varajäsen. Tämä on varmaan ihan hyvä tässä kiireen täyttämässä nykyelämän menossa. Jos varsinainen jäsen ei pääse osallistumaan kokoukseen, niin varajäsen voi täyttää paikan ja näin voimme viedä kokouksen läpi päätösvaltaisena.
Sukujuhlilta on päivitetty valokuvia suuri määrä. Kiitos niistä kuvaajille, Merille ja Ebba-Maaritille. Valokuvista voi kyllä helposti päätellä, että juhlaa oli taas kauan odotettu ja sinne oli kiva osallistua vaikka edellisestä oli kulunut vain se kolme vuotta. Seuraavan kerran kokoonnumme sitten 2014. Jospa taas sukuneuvoston jäsenet ja miksei myös muutkin sukuun kuuluvat keksisivät jotakin uutta niin ohjelman kuin paikankin suhteen. Nyt kun juhlamme oli kaksiosainen myös iltajuhlaan riitti osallistujia. Hauskaa oli ”elävän musiikin” (karaoken) merkeissä. Tilaisuus oli muutenkin hieno ja lämmin. Ehkäpä tästä voidaan jotakin kehitellä taas seuraaviin juhliin.

Minulla on kunnia saada toivottaa kaikille sukuseuraan kuuluville Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2012

Pj. Sauli

jk. Löytyisikö halukkaita kylpyläviikonlopun viettoon ensi keväänä? Matkaan lähdettäisiin yhteiskuljetuksella ja ajankohta voisi olla sitten kun tuntureissa suurin sesonki on takanapäin.
KUTSU

Sukulaiset ja sukuun kuuluvat lämpimästi tervetuloa viettämään sukuseuramme 30-vuotisjuhlaa lauantaina 16.7.2011.

Aloitamme juhlan kello 13.00 Simon hautausmaalta laskemalla kukkalaitteet Briitan ja Pekan haudoille.

Sieltä siirrymme juhlapaikalle Simon seurakuntakeskukseen, jossa nautimme yhteisen juhlalounaan täytekakkukahvien kera. 30-vuotisjuhlan kunniaksi lounas on hieman juhlavampi aikaisempiin juhliin verrattuna.

Kustannusten kattamiseksi sukuneuvosto on päättänyt juhlien osallistumismaksuksi 25 euroa/henkilö, alle 15-vuotiailta 5 euroa ja alle 3 v. veloituksetta.

Sukuseuran kannatusmaksun maksaneille osallistumismaksu on 20 euroa/henkilö.

Juhlien osallistumismaksu tulee olla maksettuna 27.6.2011 mennessä sukuseuran tilille : Briitta ja Pekka Martimon sukuseura ry tili no: 542702-226722

Viestitietoon merkintä aikuisten lukumäärästä ja lapsiperheiltä maininta lapsien lukumäärästä, näin varmistetaan tarjoilujen riittävyys. Muuta ilmoittautumista ei tarvita. Mikäli tarvitset erityisruokavaliota, ilmoita siitä Ulla-Maijalle puh. 040 722 9880 tai sähköisesti upuli57@hotmail.com

Pääjuhlan jälkeen juhlaväelle on varattu illanviettopaikka Wanhasta Pappilasta missä voimme jatkaa jutustelua. Varsinaista ohjelmaa illalle ei ole järjestetty, mutta katsotaan mitä hauskaa ilta tuo tullessaan. Useimmissa sukujuhlissa on kuulunut monen suusta ”menipä aika äkkiä, olisipa mukava jatkaa jutustelua kun vasta päästiin parhaaseen vauhtiin”.

Erillistä ilmoittautumista illanviettoon ei tarvita.

Pappila on varautunut tarjoilemaan illanviettäjille pientä iltapalaa ja suurempaakin, jos tarve vaatii, tietenkin eri korvausta vastaan.

Toivon sukuseuran puolesta mahdollisimman monen sukulaisen ja sukuun kuuluvan osallistuvan 30-vuotissukujuhlaamme.

Pj. Sauli

Tervehdys hyvät sukulaiset,
ja   Hyvää Uutta Vuotta 2011!

Joulu on sitten vietetty ja uusi vuosi on jo vaihtunut. Talvi onkin lähtenyt käyntiin jo syksystä alkaen pakkasilla, jotka ovat jatkuneet yhtäjaksoisesti yli vuodenvaihteen. Lumesta ovat päässeet ”nauttimaan” parhaiten Etelä-Suomessa asuvat, mutta onhan sitä tänne pohjoiseenkin jo sen verran rippeitä satanut, että suksen alle riittää. No, harrastelijan hiihtokelit ovat vasta edessäpäin sitten kun kaamos vähän hellittää. Onhan näistä pakkasista ollut paljon iloakin, kun on sitä paljon puhuttua laatuaikaa saanut viettää iltaisin perheen kanssa ja nauttia takkatulen lämmöstä.

Sukujuhla -päivä on sitten ensi kesälle päätetty. Juhla pidetään 16 päivänä heinäkuuta ja paikan olemme varanneet Simon seurakuntakeskuksesta. Merkatkaapas tämä viikon vaihde varatuksi juhlaa varten niin pääsemme sankoin joukoin juhlistamaan sukuseuramme 30-vuotista olemassaoloa. Juhlaohjelmasta ilmoittelemme myöhemmin, kun sukuneuvosto niitä pohtii keskuudessaan.

Majoituksista vielä sen verran, että Wanhasta Pappilasta Simoniemestä on alustavasti varattu muutamia mökkejä. Niitä kannattaa tiedustella, ja varata jo hyvissä ajoin sillä mökit menevät todennäköisesti melko äkkiä. Varausta tehdessänne ilmoittakaa, että olette tulossa Martimon sukujuhliin.  Puhelinnumero Pappilaan on  040 822 34 00.

Uusi vuosi, uudet kujeet. Löydät Martimon sukuseuran piakoin myös Facebookista!

Menestyksekästä vuotta 2011 toivotellen

puh.joht. Sauli

Puheenjohtajan tervehdys!

Ensimmäisien sukujuhlien järjestämisestä tulee kohta kolmekymmentä vuotta. Kahdeksat juhlat on pidetty, ja monet ihanat tapaamiset ja halaukset koettu. Useimpia sukulaisia näkee vain näissä tilaisuuksissa, mutta yhteenkuulumisen tunne välittyy lämpimästi. Monia sukulaisia on poistunut joukostamme tällä välin, mutta monia uusia jäseniäkin on syntynyt sukuumme ja näinhän se on Luoja kiertokulun luonut.

Sukuneuvosto päätti kokouksessaan 20. maaliskuuta 2010, että nyt on meidänkin aika hypätä tietoliikenteen rekeen, ja tehdä kotisivut seurallemme. Niinpä näiden sivujen materiaalia on alettu kasaamaan heti päätöksenteon jälkeen, tulos on tässä kaikkien nähtävänä. Materiaalia, tarinoita, valokuvia tai muuta sivuille sopivaa, jota voidaan helposti liittää sivuille, toivon löytyvän sukuun kuuluvilta lisää. Toivottavaa olisi, että jokaisesta sukuhaarasta olisi jokin juttu ja kuva liitteenä.

Sukuneuvosto päätti myös kokouksessaan periä pientä jäsen/kannatusmaksua, jolla katetaan sivujen ylläpitokustannukset sekä kutsuista ja muistamisista aiheutuvia kuluja. Puheenjohtajalle eikä sukuneuvoston kuuluville jäsenille makseta kokouspalkkioita. Toivon, että kaikki perhekunnat maksavat jäsen/kannatusmaksun, joka varmistaa seuran toiminnan myös tuleville vuosille. Jäseneksi sukuseuraan kannattaa tulla vaikkei ihan kaikkein sukurakkain itse olisikaan, mutta toivon, että ajattelette lapsienne jälkeläisiä. Sadan tai kahdensadan vuoden kuluttua monilla jälkeläisillämme varmasti kiinnostaa tietää mistä kukin tulee, ja ketkä kaikki sukulaisia ovatkaan.

Seuraava sukujuhla onkin sitten vuoden kulutta, kesällä 2011 ja se onkin sitten 30-vuotisjuhla seurallemme. Pitkä aika ihmiselämässä ja yhä enemmän harmaantuvassa sukuseuran perustajien joukossa. Juhlassa pidetään myös sukukokous, jossa käydään läpi tilinpäätösasiat, ja valitaan seuralle seuraavan kauden puheenjohtaja ja sukuneuvosto.

Suvun historian tutkiminen on kesken ja mitä kauemmaksi mennään, sen vaikeampaa se on. Historiahan onkin sukuseuroille se osio, joka ei koskaan ole valmis vaan siinä riittää työsarkaa kaikille halukkaille. Tämän hetken tietojen perusteella näyttää siltä, että sukumme esi-isät olisivat ensimmäisiä asuttajia Simojokivarressa Kärppäkosken rantamilla, mutta siitä lisätietoa sitten sukujuhlassa 2011.

Vieraskirjan laitoimme sivuillemme, jossa voimme välittää tietoa, ja kysyä muilta sukuun kuuluvilta itseä kiinnostavista asioista. Perhetapahtumista tiedottaminen yms. on myös paikallaan vieraskirjan kautta.

Näillä muutamilla sanoilla näkemisiin sitten 2011 sukujuhliin, ja hyvää kuluvaa kesää kaikille!

Simojokivarressa Iso-Tainikosken rannalla
7. kesäkuuta 2010

Puheenjohtaja
Sauli Martimo