MARTIMON SUKUSEURA


Puheenjohtajan terveiset 5.4.2020


Palmusunnuntaina kevätaamun valo ja kirkkaus sai ajatukseni siintämään jo seuraaviin sukujuhliin. Aikaahan sinne on vielä reilu vuosi. Aika vain tahtoo mennä vauhdilla, hiukset harmaantuvat ja askelkaan ei enää ole kaikilla meillä serkkujen lapsilla parhaimmillaan. Elämä kulkee eteenpäin ja uudet sukupolvet ottavat vastuuta yhteiskuntamme pyörittämisestä.

Sukuseuran perustamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Se on pitkä aika ja siltä se kyllä tuntuukin. Me serkkujen lapset olimme silloin, tai olimme tulossa parhaimpaan ikään. Useimmat ovat perustaneet perheitä ja uusia sukuseuralaisia on syntynyt. Elämä on kuljettanut monia koulutuksen, työn, toimeentulon ja rakkausasioiden saattelemana ympäri Suomea ja kauemmaskin.

Sukuneuvoston kesäkokouksessa 2019 kävimme läpi jäsenasioita. Sukuneuvosto kantaa koko ajan huolta siitä, ettei sukuseuramme pääsisi näivettymään. Vaara on kuitenkin ilmeinen. Monet uusimmat sukupolvet saattavat pitää jo liian kaukaisina sukulaisina vielä elossa olevia serkkuja, tai heidän lapsia. Mitä enemmän saamme jäseniä sukuseuraamme, sitä paremmin se auttaa nykynuoria tuntemaan kuuluvansa sukuun, eikä vain siihen pieneen, kaikkein läheisimpien sukulaisten yhteisöön. Varmuudella voin sanoa, mitä enemmän ikää tulee, sitä kiinnostavammaksi tulee tietää mistä olemme tulleet ja ketä meidän esi-isämme olivat.

Sukuneuvosto päätti Jari Vilmin esityksestä jäsenhankintakampanjaan seuraavanlaista. Koska sukuseuramme pitää tärkeänä saada uusia jäseniä sukuseuraamme, nyt on sitten jokaisella mahdollisuus myös itse hyötyä uudesta hankkimastaan jäsenestä. Kun saat uuden jäsenen/perhekunnan liittymään jäseneksi sukuseuraamme, saat itse palkinnoksi vapautuksen jäsenmaksusta kahdeksi vuodeksi. Miltä kuulostaa? Lisätietoja voi kysyä sihteeri Tarjalta martimontarja@gmail.com tai 0405346435.

Jäsenhankinta kuuluu kaikille ja parhaiten sitä kampanjoi pitämällä sukuseuraamme esillä mahdollisimman paljon jokaisen sukuhaaran perhetapahtumissa. Uskon, että nyt syntyneet ja varhaisnuoruutta elävät lapset arvostavat aikanaan vanhempiaan kuulumalla sukuseuraan ja pitämällä se eläväisenä. Sen myötä heillä on mahdollisuus aikanaan kiinnostuksen herättyä saada helposti tietoja siitä keitä olemme, mistä tulemme ja keitä omaan sukuun kuuluu.

Varmaan monelle muullekin kuin itselleni ne ensimmäiset sukujuhlat (1981) ovat jääneet mieleen erityisesti. Ne olivat juhlat, ettei silloin meitä nuoriakaan tarvinnut juhlaan houkutella, olimme innolla mukana näkemässä keitä kaikkia sukuumme kuuluukaan. Erityisesti on jäänyt mieleeni sukuseuran kantavanhempien Briitta ja Pekka Martimon pojan Hannes Wilhelmin mukana olo. Briitan ja Pekan nuorimmainen Hannes Wilhelm kuoli sittemmin 80-vuotiaana tammikuussa 1983. Seuraavasta sukupolvesta käytämmekin nimitystä serkut, niin tässä kuin monissa muissakin yhteyksissä. 

Seuraava sukujuhla pidetään reilun vuoden päästä heinäkuussa 2021 Kovasti kiitosta saanut Simoniemen Wanha Pappila, jossa useammat sukujuhlat olemme järjestäneet viimeaikoina, on nyt ainakin toistaiseksi hiljentynyt. Kunnan omistamassa pappilassa ei ole ravintolatoimintaa, tai ylipäätään muutakaan toimintaa. Toivottavasti yrittäjä löytyy pappilaan, Simoniemen idylliseen valtakunnallista tunnustusta saaneeseen maalaismaisemaan.  Onhan siellä jostakin syystä aina ilmatkin juhlaamme suosinut. Uuden juhlapaikan haku on kuitenkin käynnissä, ehdotuksia otetaan vastaan. Asiasta keskustellaan sukuneuvoston kesäkokouksessa 2020 ja aloittelemme valmistautumisen muutoinkin 40-v sukujuhliimme.

Yhteiskuntamme on joutunut kohtaamaan sodan jälkeen suurimman koettelemuksen. Kulkutauti on lamaannuttanut koko maamme, eikä tällä hetkellä ole tietoa millaiset mittasuhteet ja seuraukset lopulta ovat. Ikäihmiset ovat erityisen vaarassa. Huolehtikaa heistä, etteivät he tuntisi yksinäisyyttä vierailukiellosta huolimatta. Elämme Jumalan siunauksen varassa. Luotetaan, että tästäkin selvitään.

Puheenjohtaja Sauli

LOADING