MARTIMON SUKUSEURA


Hyvät sukuseuralaiset

Aluksi toivotan Hyvää Uutta Vuotta sukuseuralle ja jäsenille. Mennyt vuosi oli sukujuhlavuosi. Heinäkuussa pidetty sukujuhla Lumilinnaravintolassa oli kaikin puolin onnistunut. Juhlatila oli täpösen täynnä ja ruoka oli aivan superia jälkiruokatarjoiluista lähtien. Jälkipalat kuulostivat olevan erityisesti nuorten mieleen. Monet majoittuivat myös erityisesti ulkomaalaisten design-turistien suosimissa merenrannan lasivilloissa. Vaikka varsinaista iltatilaisuutta ei järjestetty, kokoontui moni läheiseen rantaravintolaan. Hyvän ilman säestämänä viinilasin äärellä koimme hyviä keskusteluhetkiä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta merenrantamaisemassa. Mitäpä muuta voi hyvältä juhlalta kokonaisuudessaan odottaa.
Juhlaan osallistui jälleen runsaasti väkeä ja mukana oli hyvin edustettuna myös nuorempi sukupolvi. Kiitos siitä perheille, että saatte aktivoitua nuoria sukuseuraan. Hehän vievät aikanaan sitten sukuseuraa eteenpäin omilla vahtivuoroillaan ja sitouttavat omia lapsiaan sukuseuraan. Sukuseuran työ on arvokasta. Oman sukunsa historia on ensiarvoisen tärkeää tietoa monille. Sukuseura on vastannut tämän tiedon jakamisesta ja kertomisesta useissa sukujuhlissa. Historiaa tästä yhdestä vanhimmasta simolaisesta suvusta on kerätty satojen vuosien ajoilta, niin henkilöistä kuin heidän liikkeistä. Näistä historian henkilöistä ja heidän liikkeistään kertominen on osoittautunut hyvin merkittäväksi ja kiinnostavaksi osaksi sukujuhlaa. Luonnollisesti heidän tarinoista tiedetään vain pienen kraapaisun verran. Ehkäpä sitten seuraavissa sukujuhlissa taas jotakin uutta saamme kuulla.
Sukujuhlissa Martimon sukuseuralle valittiin uudet vetäjät. Puheenjohtajaksi valittiin Eemelin haarasta Martti Uusinarkaus ja sihteeriksi Pietari Sulonen, myös Eemelin haarasta, molemmat asuvat Helsingissä. Sukuneuvosto, joka on korkein päättävä elin sukujuhlien välissä, sai myös osittain uusia jäseniä. Toivon heille kaikille menestystä ja aktiivista toimimista sukuseuran hyväksi ja elävänä pitämiseksi.
Sukuseuran tilinpäätöksen tekeminen joulukuun 2022 loppuun ja uuden jäsenmaksun laskuttaminen seuraavalle kahden vuoden jaksolle tapahtuu vielä vanhojen vetäjien toimesta. Varsinainen puheenjohtajan “salkunvaihto” tapahtuu sitten kesällä 2023 sukuneuvoston ensimmäisessä kokouksessa. Tässä vaiheessa pyydän kaikkia sukuneuvoston jäseniä olemaan fyysisesti paikalla. Tilaisuudessa allekirjoitetaan asiakirjoja ja saadaan asiat muutoinkin menemään jouhevasti.

Pakkasen paukkuessa 7. tammikuuta Simojokivarressa hyvän matkaa kolmatta kymppiä, kiitän kuluneista 14 vuodesta puheenjohtajana. Kiitän myös rakasta vaimoani, joka on tehnyt selvästi leijonanosan tästä tehtävästä sihteerin hommien lisäksi. Tehtävä on ollut minulle mielenkiintoinen. Ennen kaikkea paneutumalla sukumme historiaan ja liikkeisiin, mistä olemme oikein kotoisin. Vastaus on sitten selvinnytkin, että Simosta ollaan kotoisin ja aina vain sukupolvesta toiseen, vuosisatoja taaksepäinkin esi-isämme ovat simolaisia.

Valokuvat kesän -22 sukujuhlista ovat nyt päivitetty kotisivuille, samoin uusi sukuneuvosto on nähtävänä.
PJ. Sauli Martimo

LOADING